Как Да Намерим Мотивация За Да Спортуваме?

Как Да Намерим Мотивация За Да Спортуваме?

Как да намерим мотивация за да спортуваме?

Ще започна статията с това, че всичко, което правим се определя не само от нещата които искаме, но и от навиците ни. Ежедневно повтаряме едни и същи неща и често много от тези неща дори не ни харесват.

Важно е обаче да намерим поне едно нещо, едно занимание, което да очакваме с нетърпение всеки ден! И аз съм сигурна, че едно от най – зареждащите неща е спорта.
Може би тук някои ще се откажат да четат статията, защото мислят, че спорта не е за тях, че са мързеливи и т.н. и т.н. Аз обаче съм сигурна че това е просто навик, някакво старо убеждение и дори сигнал, че просто още не сте намерили физическата активност, която да съвпада с вашите предпочитания и вкус.
За това – търсете и опитвайте нови активности, докато не намерите себе си в някоя от всички тях!

Нека това бъде и първото нещо:

1. Намерете физическата активност, която резонира във вас и ви кара да се чувствате добре – енергични, мотивирани и дори нетърпеливи за тренировка. Ако във фитнеса не се получава (нищо чудно .. ), явно това не е за вас. Разберете какво харесвате и започнете от там.

2. Абстрахирайте се от това да тренирате с компания.

Не казвам да не приемате компания, напротив, ако има такава – страхотно! В повечето случаи обаче хората са несериозни и когато приятелчето ни за тренировка се откаже, ние също го правим.
Много хора не искат да спортуват сами и дори го намират за скучно. Съветът ми обаче е да се научите да ви харесва да бъдете сами. Това избистря ума ви и ви помага да се съсредоточите изцяло върху себе си и тренировката.
Бъдете със себе си! Ще ви хареса след 2-я път. Гарантирам ви го!

3. Музиката си е мотиватор!

Може да си помогнете, като подберете плейлиста си според вкуса и желанията си. Музиката може да направи тренировката ви в пъти по – приятна. Освен ако не сте решили тренировката ви да е плуване 🙂
Заместител на музиката може да бъде и някоя аудио книга. Намирам за изключително подходящи аудио книги, като “Тайната”.

 
4. Не мислете за крайния резултат!

Ако тренирате за да отслабнете например, важното е да не го правите САМО заради крайния резултат. Тук е и уловката! Обикновено искаме резултатите твърде бързо. Искаме да видим напредък още през първата седмица, което разбира се ни разочарова и съответно отказва.

Истината за хората с красиви тела обаче, е че те са превърнали здравословния и активен начин на живот в ежедневие. Те го правят всеки ден, а не еднократно. И не, не говоря за хора, които се занимават само със спорт. Говоря за хора, които работят и дори са семейни.

Ако успеете да послушате съвета ми от първа точка – да намерите занимание, което да нямате търпение да направите утре, то 4-та точка ще бъде изпълнена без да се замисляте.
Обикновено, когато искаме нещо силно то ни убягва. Ако отпуснем малко нишката – всичко се случва без усилия.

5. Купете си готини спортни дрехи, които да ви допадат. Лично на мен някой нов спортен потник или обувки ми действат, като мотиватор. Ето и някои предложения:
FighterStudio, Running Zone, Sport&Hobi

6. Свалете си приложение подходящо за активността, която сте избрали – да отчита изгорените калории, времетраене и изминати километри. Мога да предложа приложение за ходене/бягане: FITAPP, Runtastic, Strava.

7. Харесайте някоя страница във Фейсбук, свързана с активността, която сте си избрали. Там винаги ще намерите картинка или пост, които да ви зарадват. Дори бихте могли да се запознаете с хора, с които имате сходни интереси 🙂

Благодаря на Ивета Дилова за това, че ми разреши да използвам част от нейното творчество. Може да разгледате повече в нейната Фейсбук страница: Iveta Dilova – Sports Photography

Успех. И приятна тренировка!

Как Да Намерим Мотивация За Да Спортуваме?
5 (100%) 4 votes