Изработка на Онлайн Магазини • Zorica Doneva | Art & Design

Изработка На Онлайн Магазини

Разширяването на бизнеса онлайн ще даде своите резултати. Но, трябва да сте подготвени с търпение, защото популяризирането не става бързо + изисква се доста работа.
изработка на онлайн магазини

Изработка на онлайн магазин

Изработка на онлайн магазин Пловдив

Основна Информация
Ежедневно попадам на сайтове с лош дизайн, това е и причината да започна да се занимавам с това. Ако сайта не се използва лесно, не изглежда добре на мобилна версия и т.н хората не си правят труда да го разгледат.

– Мога ли аз сам да изработя и поддържам магазина си?
Да изработите, не. Да поддържате, да .. но това ще доведе до по слабо представяне на магазина. Все пак ако искате да започнете сами, ще ви е необходимо човек, който поне да ви обясни някои базови неща.

Вие може да предлагате страхотни продукти, но ако:
– сайта зарежда бавно
– изскачат допълнителни прозорци
– трудно се навигира между страниците
– снимките са лоши и т.н.
.. потребителя ще напусне сайта.

Това от своя страна води до bounce rate или казано с други думи Google отчита, че потребителя не се задържа в сайта ви, което веднага подава индикация, че нещо затруднява потребителя или не му дава точната информация, която търси, това от своя страна се отразява в позиционирането в търсачката.
Дори ако сайта зарежда бавно, колкото и добро SEO да има сайта Ви, ако скоростта е ниска, това няма да помогне.

Всичко това няма как да бъде изгладено от човек, който не се занимава с тези неща. Ако не сте готови да инвестирате в това, моя съвет е да стартирате с продажба на продукти в Онлайн платформи или Facebook.

– Не съм сигурен дали съм готов да инвестирам в онлайн магазин. Приблизително колко ще ми струва?
Закупуване на тема, плъгини и хостинг, са най-базисните неща. Само хостинг плана за една година може да Ви струва 300лв, а цените на темите започват от 100лв. Следват:
– изработката на магазина ( ~1 000лв. )
– SEO оптимизацията ( ~1 000лв. )
– допълнителния бюджет за реклама ( ~1 000лв. ) и т.н.
/ това разбира се са приблизителни суми /

Дори да разполагате с бюджета, това не значи, че можете да пускате реклами от обща култура. Добре е тя да бъде добре настроена, чрез проучване на аудиторията, ключови думи и т.н.

Цена: ~1600лв.
Някои хора смятат, че заслужават нещо по-скъпо. Това е цената, която ние плащаме за да ви доставим тази цена.

– Готов съм да инвестирам. Как протича процеса?

  • избор на платформа, закупуването на тема и нейната конфигурация и цялостна настройка
  • подоготовка на текст и снимки: Категории, Продукти, техните описания и снимки. Тази стъпка ще бъде изцяло Ваша задача.
  • изработка на банери за цялостен завършек на дизайна – Изработка на Банери
  • редактиране на продуктовите снимки в повечето случаи има нужда от оразмеряване и редактиране – Редактиране на Продуктова Фотография + тяхната SEO оптимизация
  • обучение върху нещата, които ще ви е необходимо да знаете за да управлявате успешно магазина си. Това става чрез заснемане на видео от мен, с което много лесно ще успявате да разберете нещата и от разстояние /с повечето от клиентите поддържаме постоянна връзка относно сайтовете/
  • Инсталиране на Еконт/Спиди модули + различни начини за плащане. Инсталиране на Google Adwords, Analytics, Facebook Pixel кодове. Започване работа по SEO оптимизацията и рекламите.
  • Бонус: Изработка на лого, ако все още нямате такова.

– Какво се изисква от мен за да започнете работа?
Преди да започна работа ще ми е необходимо да ме запознаете с Вашия бранд. Изпратете ми линк към Facebook страница или Лого.

Разкажете ми с няколко думи какъв за дейността, която извършвате. Може да ми изпратите и някои от достойните Ви конкуренти. В кое са по добри? Как рекламират? и т.н.

(3) Подгответе ми текстовете и снимките. Много хора бързат със закупуването на хостинга, преди да са подготвили каквато и да е информация за онлайн магазина. Така обаче губите 2-3 месеца и плащате за хостинг, който не използвате.

– Колко време ще Ви отнеме изработката?
Не по-малко от месец.

– Каква е цената?
Цената за всеки онлайн магазин е различна и зависи от големината на магазина: с колко продукта ще разполага, колко начина за плащане ще има, колко страници и допълнителни опции, плъгини ще има, на колко езика ще бъде преведен и т.н.

За да ви дам насоки относно цената – моля свържете се с мен на e-mail: zorica8doneva@yahoo.com или като използвате някоя от формите за контакт на сайта. ?

.. И все пак! не се придържайте само към техническата част на процеса. Важно е да имате ясно зададена цел зад изработката на магазина, цел която да следвате и да помните в по-слаби периоди. Големите брандове като Nike, Adidas следват МИСИЯ – да вдъхновяват!

Хората не купуват продукти, те купуват взаимоотношения, истории и магия.

– Seth Godin

Искате ли да видите пример за добре направен магазин? The Pura Vida: тук може да забележите, че са наблегнали на страници, като “Нашата мисия”, “Нашият Екип” и т.н.

Грижа към детайлите, крав дизайн, история зад цялата идея на магазина и хората, които са допринесли за продукта.
Обърнете внимание на това, как само докато гледате сайта се пренасяте на някой красив плаж. Това значи да предлагате на клиентите си изживяване, а не просто продукт.

Изработени от мен:

Магазин за козметика "Оренда-България"
В него съм работила по уеб дизайна, банерите и инсталацията на всичко необходимо за напълно работещ и функционален магазин. Създаването на категории, продукти, текстове и продуктови снимки е работа на собственика на магазина, който се указа доста добър ученик, даже самоук! 🙂 Магазина може да разгледате тук: Магазин за българска козметика
Магазин за офис консумативи "Топ Офис"
Работата ми в "Топ Офис" беше свързана с конфигуриране и подредба на елементите, изработка на банерите. Магазинът вече се управлява от друг човек и дизайна е доста развален [тук може да разгледате предишния изглед на магазина]. Магазина може да разгледате тук: Всичко необходимо за офиса - Top Office

Магазин за спортни стоки theRUNWAY
Като човек, който се занимава с изработка на сайтове, за мен беше важно да разбера целия процес, тъй като изработката е лесна, а после? Продажби? Маркетинг? theRUNWAY е пример за магазин, който е направен без каквито и да е компромиси: блог, SEO, добрe обработени картинки, добри описания, банери, лого с добри цветове , които предразполагат за лесна работа в бъдеще. Магазина може да разгледате тук: Магазин за спортни стоки theRUNWAY

Мебели МОБ
Работата ми в "Мебели МОБ" е свързана с обнявяване на дизайна и качването на продуктите /техните описания и оптимизирани снимки/ + SEO оптимизация . Магазина може да разгледате тук: Мебели МОБ

Related Posts