SEO Оптимизация • Zorica Doneva | Art & Design

SEO Оптимизация

Имате красив сайт, добър продукт, на добри цени, но не достигате до достатъчен брой клиенти? Това е идеята на SEO оптимизацията!
Основна Информация
В момента хората плащат много за реклами във Фейсбук, тъй като те могат да им дадът бързи резултати. Но ако рекламата е съчетана и със SEO – то тази реклама е градивна, а не еднократна!

– Не е ли по-добре просто да рекламирам във Fаcebook? Мой приятел продава само чрез Социалните Канали и е достатъчно доволен.
Рекламат във Фейсбук ще доведе бързи резултати и продажби, особено ако продавате бижута за по 5-10лв. или сравнително евтини дрехи.

Какво става ако обаче искате да продадете нещо, което е на много по-висока цена? Какъв ще бъде таргета? Какъв тип хора могат да си го позволят? и т.н.. Не може просто да насочите рекламата към: жени на възраст над 30 години и да приключите до там с реклама над 50$.

(1.) Проучване на Аудиторията или Кой е Вашият Идеален Клиент? Проучването на аудиторията не става за ден или два! То включва отговор на въпроси, като:
– Къде прекарва времето си? Групи за маникюр? Кои списани чете?
– Как взима решение за поръчка?
– Къде прекарва времето си? /Facebook, Instagram, Телевизионни канали?/

(2.) Какво търси нашият “Идеален Клиент”? – Идеята на СЕО оптимизацията е да бъдете на първа страница в Гугъл и то по водещи ключови думи (а не по името на сайта Ви). Това са думите, които вашият потенциален клиент търси – не просто яке, а “марково яке Бранд” например.

(3.) Термини и ключови думи -> съдъжание -> блог постове.
Пригответе богат блог с актуални теми, опишете добре продукта си така, че да има често срещане на ключовата дума.

(4.) Скорост на сайта и Използваемостта на Мобилни устройства: Едно от най-важните фактори за Google относно позицията на сайта е скоростта. Тя не винаги се постига просто с плъгин.

(5.) Проучване на конкурентите: Кои ключови думи използвате те? За кои се класират добре в Търсачката? Къде рекламират най-много?

* изработка на cv: I-ва позиция
0%
* избработка на банери: II-ри ред от изображенията
0%
* обработка на снимки за онлайн магазин: II-ра позиция *
0%
* интересни визитки: II-ра страница
0%

* Търсенето може да изглежда по-различен начин от различните устройства и местоположения.

* Стратегия за рекламиране с по-малко конкурентни ключови думи винаги работи! 

*Всичко това става чрез следене на: Google Analytics, Google Search Console, Google AdWords, Google Keyword Planner, PageSpeed Insights, Serpstat, Ubersugest, Facebook Business Manager.

(6.) Събиране на данни за потребителите, които посещават сайта Ви: Много е важно от самото начало да инсталиране необходимите инструменти за събиране на данни за потребителите, които посещват сайта. Тези инструменти показват:
– кои потребители напускат сайта и защото нямат интерес?
– кои потребители търсят нещо конкретно, използвайки търсачката на сайта? Например, ако са разглеждали само секцията за детски дрехи. От там вие можете да видите кои продукти точно да разглеждали –  марка, размер и т.н.

Така може да насочвате рекламите си към потребителя който е търсил нещо конкретно, задържал се е в сайта за по-дълго време или пък е добавил продукти в количката си, но я е изоставил. Така бюджета за реклама ще бъде похарчен много по-разумно! 

Цена: ~800лв.
Някои хора смятат, че заслужават нещо по-скъпо. Това е цената, която ние плащаме за да ви доставим тази цена.

В първите стъпки за СЕО оптимизацията се включват следните неща:

  • проучване на ключовите думи – силно и слабо конкурентни.
  • въвеждане на ключови думи и описания за всяка страница, продукт, категория и т.н.
  • оптимизиране на страниците, така че те да излизат правилно при споделяне във Фейсбук (т.е. да се взима добре оразмерена картинка и описание) и др)
  • свързване с всички Google инструменти: Google Analytics, Google Search Console, Google Adwords, Facebook Pixel
  • оптимизиране на скоростта на сайта: /може да тествате сайта си тук: Page Speed Insight/
  • добавяне на сайта по директории
  • оптимизиране на резултата така, че да се откроявате в резултатите в Google (добавяне на рейтинг картинка и др)