SEO Оптимизация И Copywriting

SEO Оптимизация И Copywriting

Сео оптимизация за онлайн магазини и сайтове

1. Основна информация:
СЕО оптимизацията на уеб сайтът /или онлайн магазинът ви/ е още една важна част. Ако имате красив дизайн на сайта, красиви картинки на продуктите и добри цени, това ще доведе до добър резултат. Но .. всичко това все пак е безмислено, ако вашите клиенти дори не знаят за вас. [ почти година Гугъл не знаеше за съществуването на страници от магазина ]Естествено има варианти за платена реклама, но това ще доведе до продажби само тогава, когато сте платили за реклама.

подобряване на SEO

Идеята на СЕО оптимизацията е да бъдете на първа страница в Гугъл и то по водещи ключови думи (а не по името на сайта си).Това са думите, които хората търсят – обувки, дрехи, детски дрехи, лаптопи и т.н. (зависи от това, което предлагате):
seo оптимизацияМоже да проверите сами резултата в Serpstat – резултатите вече са с подобрение 🙂

 

Създаване на СЕО:

СЕО оптимизацията и писането на съдържание са много близки. Писането на описание + писането на няколко реда включващи сео оптимизацията са първата стъпка към добро сео.
Тук се включват и: проучване на ключовите думи, оптимизиране на сайта спрямо тях, подобряване на скоростта на сайта и т.н.

Поддръжка на СЕО: 

След това обаче има още доста неща, които трябва да се следят. Например:
Ако говорим за онлайн магазин – където постоянно имаме промяна в наличностите на продуктите. Там трябва да се следи за изчерпани продукти, които съответно да водят до продукти, които са налични (клиентите не обичат да попадат на “Страницата не е намерена” – директно напускат сайта ви.)
Използват се няколко инструмента за следене на позициите на сайтът ви, поведението на потребителите – колко време прекарват в сайтът ви [ забелязах, че хората не се задържаха в сайта ми, което води до лоши резултати в Гугъл. Причината беше това, че повечето потребители се оказаха извън България, което беше знак за добавяне на английски език ], използват ли търсачката, какво търсят, а не са намерили … и т.н.

популяризация на сайтове

2. Детайли:
За СЕО оптимизацията и писането на съдържание ще трябва да ми представите информация за продуктите /или услугите/, които предлагате.

3. Срок за изработка:
Срокът на изработка зависи от броя на страниците, които ще се оптимизират (например: за магазин с 500 продукта цената е по висока). При онлайн магазините отнема значително повече време.

4. Цени:

400лв. – корпоративен сайт /-50% за клиент, който е изработил сайта си при мен/
600лв. – онлайн магазин с до 100 продукта /-50% за клиент, който е изработил сайта си при мен/

Сайтове оптимизирани от мен:


Постоянна SEO оптимизация:  Моят собствен сайт – Zorica Doneva

Начална SEO оптимизация: Чуждоезиков Център Браво

SEO Оптимизация И Copywriting
5 (100%) 7 votes